Deň duševného zdravia + víťazi + fotogaléria


Deň duševného zdravia


V piatok - 12. októbra – si v našej škole pripomenieme  Deň duševného zdravia.
Ráno si vypočujeme rozhlasovú reláciu na túto tému a počas celého vyučovania bude prebiehať súťaž.

Aká?

Každá trieda si môže vybrať pozitívnu farbu, do ktorej sa v stredu oblečie. Ak sa chcete ako trieda zapojiť do súťaže,  musia sa do jednej farby obliecť minimálne dve tretiny triedy. Oceníme, ak sa vám podarí do tejto akcie zapojiť aj triedneho učiteľa.

Radi by sme triedy, ktoré sa zapoja, odfotili, prípadne sa môžete odfotiť aj sami a foto potom poslanci vašej triedy pošlú mailom vedeniu parlamentu. Fotky budú uverejnené na stránke parlamentu a po hlasovaní bude víťaz odmenený .


 Neváhajte, dohodnite sa so spolužiakmi a zapojte sa do súťaže.

Pokračovanie :) -

     V roku 1992 sa Svetová federácia pre duševné zdravie rozhodla vyhlásiť 10. október za Deň duševného zdravia. Tak ako minulé roky, aj tento školský rok si deň Duševného zdravia na našej škole pripomíname prostredníctvom súťaže.
      Pre každého z nás je predsa doležité, aby sa cítil v pohode. Vedeli ste,že pozitívne farby vplývaju na naše duševné zdravie? Zelená alebo fialová nás napríklad upokojuje, žltá nám dodáva energiu. Aj preto si každá trieda zvolila pozitívnu farbu, do ktorej sa obliekla. Žiaci sa dohodli na rôznych farbách od ružovej cez modrú až po bielu a  v daných farbách sa nechali vyfotiť. Fotky sme vyvesili na webstránky našej školy (www.zshajik.edupage.org), kde je možnosť zahlasovať za triedu, ktorá sa danej úlohy zhostila najlepšie. Trieda s najvyšším počtom hlasov získa odmenu! J
      Kedže aj mnohí z nás si prešli  nejakými problémami či trápeniami, aj toto je spôsob ako naša škola podporuje Deň duševného zdravia. Všetko sa dá však riešiť, ak sa cítime so sebou spokojní a vyrovnaní. Nám k tomu pomáha aj naša pani psychologička, ktorá si pre nás v tento deň pripravila krátky príhovor aj s radami, ako si budovať pozitívny vzťah k sebe samému. A keďže veríme, že aj malá pomoc má zmysel, určite nezabudneme na túto akciu aj v budúcom školskom roku.

Lucia Havlíková, 9.C

Mgr. Barbora Boguská
       
Víťazi :)

2.B + 7.A (prvý a druhý stupeň)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára